Har du planer på att renovera? Du kanske vill göra om hela bostaden, från väggar och kök till eluttag och golv. Om du ska renovera ditt hem behöver du ha tillgång till bra material. Det handlar inte bara om nya snygga tapeter, passande kakel och köksutrustning av hög kvalitet. Även detaljerna, som eluttagen och kablarna, behöver hålla hög kvalitet. Du kan använda dig av bra elmaterial från Wattväktarna och utrustning från andra välkända återförsäljare för att säkerställa att allt du använder i ditt nyrenoverade hem håller högsta nivå.

Använd certifierade hantverksmän när det behövs

Det finns många moment i en renovering som du faktiskt inte får göra på egen hand. De flesta elarbeten måste utföras av en elektriker, oavsett om du har bra elmaterial från Wattväktarna eller ej. Det beror på att felinstallerad el är mycket farligt, både på grund av stötarna och även på grund av brandrisken. Du får aldrig chansa när det kommer till elen! Ta hjälp av en certifierad elektriker för att installera dina fasta eluttag. Det finns vissa enklare elinstallationer som du kan göra på egen hand men endast om du har tillräckligt med kunskap.

Badrum och kök

Rent tekniskt så finns det inget som hindrar dig från att renovera våtrum som badrum och kök på egen hand. I vissa fall så har bostadsrättsföreningen skrivit en regel i sina stadgar som hindrar dig från att utföra renoveringen på egen hand. Anledningen till att få personer renoverar badrum och kök på egen hand är på grund av försäkringen. För att den ska gälla måste renoveringen utföras enligt konstens alla regler och på ett väldokumenterat sätt. Hantverkare som har våtrumslicens kan ge dig ett våtrumsintyg som säkerställer att renoveringen utförts på rätt sätt. Det som gör våtrumsrenoveringar så luriga är att misstag kan visa sig först efter flera år. De kan även bli oerhört dyra, speciellt för försäkringsbolagen som helst vill slippa dessa onödiga kostnader.

Låt ett företag ta hand om renoveringen

Det finns flera företag som specialiserar sig på just renoveringar. De kan se till att renoveringen utförs på ett snabbt och säkert sätt. Det är dyrare att låta ett företag ta hand om renoveringen jämfört med att göra det själv men i gengäld behöver du inte oroa dig för misstag och för att försäkringen ska sluta gälla.