Det finns inte några vetenskapliga bevis för när tarotkort för första gången började användas. Men alla är överens om att dess historia sträcker sig mycket långt bakåt i tiden. Kommer de från Egyptens storhetstid då faraoner hade stor tilltro till astrologi och tecken i naturen? Eller kommer de från den kinesiska kulturen där mycket annat vuxit fram?

Läggs och tolkas

Att köpa in en tarotkortlek är lika enkelt som att lägga ut den. Det finns mängder av guider på internet på hur kortleken ska läggas ut. Det som skiljer de olika personer som använder tarotkort är istället hur duktig man är på att tolka dem. För även om korten har tydlig betydelse så behöver dess betydelse sättas in i ett sammanhang.

De som vill fördjupa sina kunskaper kring tarotkort kan välja att gå en kurs kring detta. Här finns det både grundläggande kurser för de som vill lära sig det från grunden samt mer avancerade kurser för de som redan har den grundläggande kunskapen.

Samtidigt finns det olika kort att använda. Man kan därmed ha olika fallenhet för att tolka olika kort på olika nivåer. Man behöver därmed söka efter kort som passar den egna personligheten och hur man ”känner” för korten. Här får man komma ihåg att tolkningen ligger hos individen. Om exakt samma kort läggs ut av två olika personer kan därmed även tolkningen bli relativt olika. Det svåra kan vara att lägga bort egna åsikter och tankar och istället lägga fokus på vad korten egentligen vill berätta.

Det är de personer som lyckas hitta balansen och tolka korten på ett bra sätt för mottagaren som även kan växa inom branschen.

Om Tarotguiderna.com

All information till texten ovan är tagen från Tarotguiderna.com. Webbplatsen har introduktionsartiklar inom flera inriktningar inom tarot. I menyn går det exempelvis att välja mellan att läsa om spådom, tarotkort eller nummerologi (läran om siffrors andliga betydelse).

Än så länge framgår det inte vilka som står bakom webbplatsen så med all information på internet bör man vara kritisk tills att flera andra sidor nämner samma sak. Jämför därför gärna den information som finns på Tarotguiderna.com mot andra informationssidor inom tarot.

När information jämfördes, kring tarotkort, mellan Tarotguiderna.com och en annan större portal visade det sig att den fakta som presenteras känns relevant och riktig.