Runtom i landet finns mängder av cateringfirmor, och de har bara blivit fler på senare år. Oavsett om du bor i en lite mindre stad, som Lund till exempel, eller i en storstad som Stockholm, har du sannolikt inga problem att få tag på bra catering (även om det givetvis finns fler firmor i Stockholm än vad det finns i Lund).

Catering är något som anlitas av såväl privatpersoner som företag. Privatpersoner gör det inför till exempel studentfester, bröllop och andra lite större sammankomster. Företag kan anlita catering för konferenser, events eller bara för frallor till långa möten exempelvis. Kort sagt är det ett brett område, och där det behövs mat för många personer, kan det också vara lämpligt att anlita catering.

Det finns många fördelar med att anlita en utförare när det rör sig om catering i Lund. Det kan också finnas ett par nackdelar. Här ger vi exempel på bådadera.

Fördelar vad gäller catering

  • En cateringfirma kan på ganska kort varsel ordna mat för flera hundratals personer. Om du ska arrangera ett större event är det mycket tids- och energikrävande att laga maten på egen hand. Visst kan du anordna ett slags knytkalas, och be folk ta med sig rätter, men det är kanske inte något som passar de flesta tillfällen. Åtminstone inte högtider.
  • En annan fördel är att en cateringfirma normalt kan anordna många olika typer av mat – och sannolikt även den maträtt som du önskar. När vi tittar på cateringfirmor i Lund ser vi att de allra flesta kan anordna mängder av olika bufféer – i olika teman. Andra vanliga inslag på cateringföretagens menyer är till exempel smörrebröd, smörgåstårtor, landgångar och enklare varmrätter.

Nackdelar som rör catering

  • Den främsta nackdelen med catering är kanske att det kostar. Visst, det går att göra själv, men är det många personer som ska ha mat så blir det en mycket svår uppgift rent praktiskt. En firma som sysslar med catering har utrustningen, erfarenheten och kunskapen att laga stora mängder mat och presentera det på ett snyggt sätt.
  • En risk, som förvisso går att reducera på egen hand, är att stöta på en firma som inte är särskilt seriös. Det här finns förvisso i alla branscher – och det gäller att vara noggrann med att kolla upp firmorna på förhand.