Ecco – bekväma och snygga skor för alla

Skor är viktiga eftersom dina fötter förtjänar komfort. Med fel skor kan du få ont i ryggen, knäna eller fötterna. Utan att ens kanske reflektera över varför. Det danska märket Ecco har specialiserat sig på just sköna och stilrena skor. Med ett par skor från Ecco behöver du aldrig vara orolig för skavsår eller andra besvär.

Bekväma skor måste inte vara fula. Skor från märket Ecco är den perfekta kompromissen mellan det bekväma och det snygga. För många är skor från Ecco synonymt med komfort och kvalité. Men även stilen på produkterna är en prioritet för det danska företaget. Ecco säljer fotriktiga skor som passar de allra flesta fötter. 1963 slog man upp portarna i den danska staden Bredebro. Grundaren heter Karl Toosbuy men idag driver hans dotter företaget. Ecco-skor finns idag över hela världen och man driver 3000 butiker i många olika länder. Även fabrikerna som tillverkar skorna finns i ett antal olika länder men Eccos största marknad för försäljning av skor är i Västeuropa.

Skor för de som uppskattar kvalité och komfort

Ecco är ett mycket populärt rykte för sitt goda hantverk och sin goda komfort. Sneakers eller sandaler – Ecco har något för de flesta. Sportskor eller vandringssandaler, boots eller tofflor. Den goda komforten beror på att man lägger stor vikt vid att tillverka skor som har bra fjädring och dämpning.

Miljövänlig produktion

Ecco har arbetat hårt för att göra de garverier man använder för att garva lädret som används i skorna mer miljövänliga. Vid garvning av läder används ofta tungmetallen krom och en mängd andra kemikalier som är skadliga både för miljö och människor. De vill se till att produktionen sker på ett ansvarsfullt sätt. Ecco har varit framträdande i utvecklingen kring att använda robotar i produktionen av läder. De arbetar ständigt med sitt hållbarhetsarbete och fokuserar bland annat på djurens välbefinnande. Ett ytterligare fokus är på hälsan och säkerheten för de som arbetar inom produktionen. Inte bara när det gäller tungmetallerna de inte behöver komma i kontakt med, men även bra arbetsförhållanden generellt. Inom miljöområdet arbetar man med att minska användningen av kemikalier och användandet av vatten.