Att hitta till Solna Dental från centralstationen

Letar du efter en akuttandläkare i Stockholm? På stadens nordvästra sida ligger Solna Dental, i stadsdelen Huvudsta i Solna. Solna ligger ganska nära centrala Stockholm, och det är enkelt att ta sig hit från regionens olika delar. I texten utgår vi från centralstationen.

Med tunnelbana

Det kanske enklaste sättet att ta sig hit från centrala Stockholm är att ta den blåa linjen till Västra Skogen eller Huvudsta. Härifrån tar det inte mer än tio till 15 minuter att gå, och det är enkelt att hitta fram till rätt dörr. Går du av i Huvudsta behöver du inte oroa dig för att välja rätt uppgång – det finns nämligen bara en, som går in till Huvudsta centrum. Härifrån är det bara att gå förbi Kristinelundsvägen, tills du ser de stora tegelhus som är fastigheterna på Krysshammarsvägen.

Med bil

Den snabbaste rutten med bil, från centralstation, är via Pampaslänken. Följ bara Klarabergsviadukten och Blekholmskopplet mot Blekholmsfaret i ungefär en halv kilometer. Sedan tar du Klarastrandsleden och Pampaslänken mot Ekelundsvägen i Solna. Därefter fortsätter du på Ekelundsvägen innan du tar Armégatan mot Krysshammarsvägen. Hela bilfärden tar inte mer än 10 – 15 minuter, ungefär. Tänk på att det kan vara mycket trafik i rusningstider.

Med cykel

Det kan verka ganska långt att cykla från centrala Stockholm till akuttandläkaren i Stockholm, Solna Dental. Dock gör goda cykelvägar att det faktiskt kan gå ganska fort. Tar man vägen via Kungsholms strand är det inte mer än en halvmil. Det här kan en erfaren cyklist med lätthet klara under 20 minuter. Även om man inte vill cykla så snabbt kan det ta en halvtimme, ungefär.

Ska man till en akuttandläkare i Stockholm har man givetvis en anledning till det. Att då sätta sig på cykeln är kanske inte det allra bekvämaste alternativet. Det får man helt enkelt känna efter själv.

Taxi

Vid Klarabergsviadukten och på Vasagatan är det enkelt att få tag på en taxi. Med tanke på det relativt korta avståndet behöver det inte kosta skjortan heller. Tar du utgången Vasagatan vid centralen och tittar till vänster ser du sannolikt många taxibilar som står på rad. Ska du till en akuttandläkare i Stockholm har du kanske ont, och då kan det vara skönt att låta någon annan köra.